El nou Toyota bZ4X Concept és més que un vehicle 100% elèctric. És també un espai còmode i connectat on la gent pot passar temps junts en un viatge.

 

Un disseny extern que combina dinàmica  i funcionalitat

L’estil exterior del Toyota bZ4X Concept anticipa les elevades expectatives dels clients per a un vehicle elèctric sense compromís. La seva forma general combina dinamisme i funcionalitat, combinant la posició d’alta conducció característica d’un SUV amb una carrosseria que es beneficia d’una sòlida postura, ben ancorada a la carretera. El disseny del bZ4X Concept ofereix superfícies sensuals, associades a un estil precís i high-tech.

 

Un hàbitat espaiós i un lloc de conducció ergonòmic

El Toyota bZ4X Concept es construeix sobre la nova plataforma modular e-TNGA, desenvolupada específicament per als vehicles elèctrics.

La part davantera de l’habitacle està dissenyada al voltant d’un mòdul de conducció que dona al conductor el sensació d’una connexió directa a la carretera i a les informacions importants. La implantació baixa del quadre mostra una visibilitat panoràmica i accentua la sensació d’espai. Les comandes s’agrupen al voltant de la consola central, i estan dissenyades per al reconeixement i ús fàcils. La visualització digital del quadre de comandament del conductor està situada just per sobre del volant, de manera que un moviment dels ulls mínim basta per a consultar la informació.

 

Panells solars per augmentar l’autonomia

Les qualitats ambientals del cotxe es veuen reforçades encara més per un sistema de recàrrega solar encastat que augmenta l’autonomia. Gràcies a la gran experiència de Toyota en el desenvolupament de tecnologies de bateries per als seus models híbrids auto-recàrregaables i híbrids recarregarables, la bateria de major capacitat i més poderosa requerida pel Toyota bZ4X Concept ofereix prestacions sostenibles, mantenint l’autonomia del cotxe fins i tot quan les temperatures baixen.

Un SUV autèntic dotat d’una capacitat de tracció integral de primer ordre

La transmissió integral, connectada als motors elèctrics sobre els eixos davant i darrere, ha estat desenvolupada en col·laboració amb Subaru. L’experiència i l’experiència de Toyota i Subaru han estat combinades per oferir al bZ4X Concept les millors capacitats de tracció de la seva categoria. El sistema dona al Toyota bZ4X disseny de capacitats de tot terreny, i també garanteix una seguretat i una serenitat suplementàries als conductors en la carretera, independentment de les condicions.

Una direcció STEER-BY-WIRE per a més precisió

El Toyota bZ4X Concept és el primer vehicle del món en beneficiar-se d’una direcció steer-by-wire amb una comanda elèctrica. Aquesta tecnologia ofereix al conductor un millor control del vehicle, eliminant les interferències generades per la superfície de la carretera i el frenat, donant així una resposta més precisa en funció de la velocitat i de l’angle de robatori del vehicle. El sistema “steer-by-wire” també permet substituir el tradicional vol circular per una comanda de disseny únic. El conductor ja no necessita moure les seves mans al voltant del volant en el moment d’un gir, cosa que afegeix al plaer de conducció del cotxe.

TOYOTA BZ – una denominació compromesa amb la nova generació de vehicles 100% elèctrics. amb bateria Toyota

El bZ4X Concept és el primer model a rebre la nova denominació bZ . beyond Zero – de Toyota. D’aquí a 2025, Toyota preveu la introducció de 15 vehicles 100% elèctrics a bateria, dels quals 7 models «bZ».

Aquesta nova generació de vehicles de motor 100% elèctrics amb bateries permetrà als clients canviar el seu vehicle sense inconvenient, al mateix temps que es compleixen tots els avantatges que un cotxe totalment elèctric pot oferir. Aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant un desenvolupament centrat en l’humà i oferint una mobilitat adaptada a la vida real de les persones.

 

 

El nou Toyota bZ4X Concept és l’últim pas en el recorregut de Toyota per arribar a zero emissió, iniciat fa més de 20 anys amb el llançament de la Prius, el primer cotxe híbrid elèctric de gran sèrie al món. Des de llavors, Toyota ha ajornat constantment els límits de l’electrificació dels vehicles, millorant contínuament l’eficiència de la seva tecnologia híbrida autorecàrrega, desenvolupant vehicles híbrids recarregarables i d’hidrogen. Fins avui, Toyota ha venut més de 17 milions de vehicles electrificadas, evitant així l’emissió d’aproximadament 140 milions de tones de CO2 en l’atmosfera. Entre 2010 i 2019, les tecnologies d’electrificació van ajudar a Toyota a reduir les emissions globals de CO2 dels seus vehicles en un 22% a escala mundial.

Més informació en el següent enllaç: https://www.toyota.fr/vehicules-neufs/bz4x