pla e-engega

El govern d’Andorra impulsa la descarbonització del sector de la mobilitat gràcies al nou Pla e-Engega 2024

El Govern d’Andorra ha donat un pas ferm cap a un futur més sostenible amb el llançament del nou Pla e-Engega. Dotat amb 750.000 euros, aquest pla d’ajudes directes té com a objectiu principal fomentar l’adquisició de vehicles elèctrics purs i híbrids endollables, tot apostant per la descarbonització del sector de la mobilitat. Abans conegut com Engega, ara s’ha batejat com e-Engega, reflectint així la seva orientació cap a un futur més electrificat.

El Pla e-Engega presenta un esquema de subvencions atractiu per als compradors de vehicles elèctrics i híbrids endollables. En el cas dels turismes, les subvencions poden arribar fins als 6.000 euros per als vehicles elèctrics purs i fins a 3.000 euros per als híbrids endollables. Pel que fa als vehicles de transport de mercaderies, les subvencions poden assolir els 18.000 euros per als elèctrics purs i els 4.500 euros per als híbrids endollables. A aquestes ajudes s’hi sumen les que hi destinen ja de forma obligatòria els punts de venda.

Per simplificar el procés de sol·licitud i fomentar la demanda d’aquestes ajudes, ara, la persona interessada a obtenir l’ajut podrà sol·licitar-lo directament a l’administració o decidir si fer-ho a través del punt de venda. Això dona més flexibilitat al sol·licitant, que pot optar per rebre la quantitat econòmica de l’ajut directament o que aquesta es dedueixi del preu del vehicle adquirit.

Motors Andorra com a aliat del Pla e-Engega

En aquest context, Motors Andorra es consolida com un aliat del Pla e-Engega, oferint una gamma de vehicles que s’adapten perfectament als requisits i incentius d’aquest programa. A continuació us expliquem algunes de les característiques de dos models que tenim en estoc a Motors Andorra i que s’adapten perfectament al Pla e-Engega.

El Toyota BZ4X és el nou model de Toyota Beyond Zero, 100% elèctric, amb un disseny robust i elegant que presenta una tracció 4×4 i diverses opcions de càrrega. La seva bateria et permetrà recórrer fins a 500km amb una sola càrrega, i per a major tranquil·litat, podràs tenir el 80% de la bateria carregada en 30 minuts, carregant-la en un carregador ràpid de 150kW.
El Toyota BZ4X representa la pura essència del plaer de conducció. El seu centre de gravetat baix, gràcies a la ubicació de la bateria sobre el pis del bastidor, juntament amb la seva immediata entrega de potència, ofereix una estabilitat fantàstica i una conducció excepcional. I gràcies a l’One-Single Pedal, podràs accelerar i frenar mentre utilitzes únicament el pedal de l’accelerador, aconseguint una conducció urbana més senzilla. Àgil i reactiu, el Toyota BZ4X és un automòbil elèctric que ofereix un rendiment com mai abans ho havia fet i que pot ser teu a partir de 33.000€.

El Lexus RZ450e no es queda enrere. El nou Lexus RZ450e és el primer model 100% elèctric de la marca. Amb un caràcter potent, explota el potencial de les noves tecnologies i encarna la conducció elèctrica més emocionant amb un plaer de conducció inigualable. Aquest model es beneficia d’una autonomia de fins a 435km permetent recarregar un 80% de la bateria en poc més de 30 minuts. El seu disseny crida l’atenció a primera vista amb les seves línies esculpides i la carrosseria afilada que li dona un aspecte atrevit. Podràs gaudir en carretera d’aquest motor a partir de 43.000€. Consulta totes les seves característiques a la web de Lexus Andorra (enllaç).

 

A Motors Andorra oferim opcions per a tots els gustos i necessitats. Gràcies al Pla e-Engega tu també pots fer un pas cap a un futur més sostenible. Podeu visitar-nos a l’Avinguda Fiter i Rossell, 4 a Escaldes-Engordany i consultar els models que tenim en estoc sense cap compromís.