Toyota va enriquir la gamma del seu SUV Yaris Cross amb la introducció d’una nova versió GR SPORT inspirada en les actuacions realitzades per TOYOTA GAZOO Racing en nombrosos campionats del món (5 títols en WEC i 2 títols en WRC principalment).

Amb característiques externes i interiors exclusives, així com una suspensió optimitzada per oferir un comportament de carretera encara més dinàmic i precís, el  Toyota Yaris Cross GR SPORT s’inscriu en la continuïtat de les actuals versions GR SPORT dels Toyota Corolla, Toyota C-HR i Yaris, que tenen un gran èxit.

 

Més dinàmic i precís, el Toyota Yaris Cross GR SPORT

Un disseny exterior del  Yaris Cross GR SPORT es distingeix per noves adquisicions d’aliatge de 18 polzades a 10 radis amb un final brillant. La carrosseria es beneficia d’algunes tecles esportives com un difusor darrere inèdit, una graella de calandre específica amb un motiu exclusiu «hot stamp» negre lacat, i de discrets logos GR. El nou color Gris Chrome és el color de signatura de l’Iaris Cross GR SPORT, disponible només en bitó amb sostre i sumes negres.

Un interior esportiu A l’habitacle, els seients davanters esportius es beneficien d’una nova sèrie d’alt rang de GR SPORT a UltrasuedeTM perforat negre amb reforços laterals en similicuir i sobrepulles vermelles. Es troben aquests sobrepujars sobre el volant i la palanca de velocitats.

El logotip GR apareix clarament en la capçalera, el botó d’inici, la combinació d’instruments i el volant. Aquest finalion GR SPORT rep igualment inserts decorativus en plata metal·litzat  sobre els plafons de portes i la placa de bord.

El Yaris Cross ofereix un comportament dinàmic gràcies al rendiment de la plataforma GA-B. Aquesta famosa plataforma, que ha demostrat la seva eficàcia en el Yaris, elegida Car of the Year el 2021, confereix a la Iaris Cross un centre de gravetat baix, una gran rigidesa i un equilibri de xassís notable. En la versió GR SPORT, el rendiment dinàmic s’ha millorat encara més amb un ajust específic de la suspensió que ofereix al conductor una millor sensació de direcció, estabilitat i adherència.

 

Característiques del Toyota Yaris Cross GR SPORT

D’altra banda, la nova versió GR SPORT conserva totes les qualitats que han permès al Yaris Cross guanyar el títol de World Urban Car of the Year el 2022. Beneficiant de l’experiència de Toyota en el disseny de cotxes petits i de SUV, es distingeix per la seva qualitat de fabricació i la seva praticitat. Els clients també aprecien beneficiar-se tant de l’elevada posició de conducció d’un SUV com d’un comportament dinàmic de carretera que mereix una berlina. Les qualitats desenvolupades per Toyota des del llançament del RAV4 original, que va ser el primer SUV del món.

Els aspectes pràctics conservats Al dia a dia, el Yaris Cross es mostra particularment pràctic amb una banca posterior rabattable 40-20-40 i un fons de caixa redimensionable que permeten fer passar l’espai de càrrega de 397 litres (amb tots els seients en el lloc) a un màxim de 1.097 litres. L’estructura sofisticada del cotxe maximitza l’espai interior en dimensions exteriors compactes que són ideals a la ciutat.

Col·locada entre les versions d’alt rang de la família Yaris Cross, al costat de Yaris Cross Trail, la GR SPORT rep un ric equipament de sèrie, sobretot l’aire condicionat bizona, els seients de davantes escalfants, la pantalla de cap alt i les vidrieres posteriors sorpreses. El Yaris Cross GR SPORT també té sistemes de seguretat activa i assistència en la conducció.

Es troba, opcionalment, el Toyota Teammate Advanced Park, sistema d’estacionament semiautonome que utilitza una càmera 360. i radars de retrocés intel·ligents. Aquest sistema només està disponible amb Toyota Touch & & Go.

 

Toyota Yaris Cross GR SPORT: motor més eficient

El Yaris Cross GR SPORT es beneficia del motor molt eficient tres cilindres 1,5 litre Hybrid Dynamic Force de Toyota. Gràcies a una arquitectura llarga, una combustió ultraràpida, una alta proporció volumètrica de 14 :1, i un control de la temperatura i la pressió, el cicle d’Atkinson assoleix una eficàcia tèrmica important del 40%, produint així més energia amb cada gota de carburant.

En matèria d’emissions de CO2 i d’estalvi de combustible, el rendiment de l’Iaris Cross GR SPORT és comparable al dels Yaris Cross Trail 2WD.